Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2013 19:28 - На къде отива младежта..
Автор: nadejdata Категория: Други   
Прочетен: 427 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.11.2013 19:28


Болно ми е ,когато гледам родината си  .. положението е много тежко .. сега сигурно мислите ,че ще коментирам политическата ситуация в страната ,но далеч не  е така..

В този пост ще коментирам моралната деградация на голяма част от българската младеж ,от която съм част и аз. Като гледам какво се случва с младежта ,честно казано се погнусявам.. липса на всякакви обноски, липса на минимална обща култура ,непокорност към родителите, чалга ,чалга и чалга.. а за децата ,които тепърва, навлизат в младежка възраст да не говорим..марихуана ,алкохол ,секс.. оставени на произвола от своите родители ,които си мислят, че когато осигуриш що-годе финансово детето си и от време на време го попиташ какво става с личния му живот си добър родител ,а когато разберат ,че децата им вършат нередни неща започват да ги упрекват и да търсят причините ,които всъщност са в самите тях..  Задавам си въпроса кое ще е по-важно за мен ,когато имам деца - гоненето на кариера, изкарване на пари , или това как се развива детето ми в каква среда е попаднало и какъв социален живот води.. дали пуши или пие, дали избира правилните хора за свои приятели ...повечето родители, макар  и да смятат ,че са загрижени и добри са много далеч от истинския живот на своите деца и за в незнание за това как протича един ден на детето им.. това са моите лични наблюдения и смятам ,че ще има доста съгласни с мен блогъри. imageimage Според мен причините се крият в липсата на нормални семейни отношения в България, липсата на нормален диалог между родители и деца и лошият пример ,който децата виждат в околността си напр. телевизия и интернет, които са основни занимания на децата днес ... в българската телевизия има всичко друго ,но  не и , нещо, което да даде пример на децата .. мисля ,че не бих искал детето ми да взема за пример Азис или Андреа или ,който и да било друг изпълнител от жанра "чалга" .. Да не говорим за политическите изказвания... цъфнал и вързал, ама политик станал.. като бившата министърка на културата Нина Чилова ,която каза ,че Панчо Владигеров е художник..

Според мен условията в страната не са подходящи за израстването на нашите деца по правилен начин.. Как да имаме деца, които в бъдеще да имат ясно изградена цел в живота и утвърдена гражданска позиция, която да защитават, а и някои от тях са бъдещи политици кой ще ни управлява фен клуба на Азис или Преслава?  Или представители на новата мутренска култура ММА .. напоследък е мода сред младежите ММА + Чалга страхотна комбинация , криво разбиране за спорт ,криво разбиране за музика и изкуство .. а кое не е криво в живота на младите българи....

Да ви кажа ли нещо , според мен хората с християнска ценностна система не са задръстени, за каквито ги смятат повечето ,абсолютно не е така!  Не казвам, че с перфектни ,но дори да допуснат грешки ,не след дълго ги осъзнават.. Дете с християнска ценностна система ще расте с мисълта за честност и трудно би излъгало, трудно би се подало на изкушенията ,които вижда пред себе си .. не би започнало сексуален живот на 14/15 годинки.. не би се интересувало от това с кого излиза дадена ,фолк певица или някоя друга "българска звезда" тези неща далеч не са работа на децата ,разбира се, че децата трябва да се интересуват от изкуство ,от спорт или от каквото и да е било друго ,но не под формата на тези неща, които описах... не е задръстено да си честен , да мислиш за ближния и да носиш едно добро сърце, задръстено целта ти в живота да е да забиеш някой богаташ с лъскава кола, без да ти е ясно ,че ще те използва физически и ще те захвърли.
  image  

Приятели допуснете Бог в душата си ,Той е винаги на вратата и търпеливо хлопа дори да не му отваряте. Погледнете младежта по църквите ,сега ще кажете ,че в църквата младежи няма ,но грешите огледайте протестантските църкви те вече не са нещо ново в България във всеки град има такива и най-хубавото е ,че все повече младежи се запознават с Господ и му служат в църквите , било то като музиканти в хвалебна група или с малки проповеди , или просто с посещаване на църквата ,което само по себе си е служение. Знам ,че е трудно да повярваш в Господ само ,защото четеш някакъв си блог ,но поне може да пробуди интереса ви в  тази насока и да прочетете два-три стиха от Библията.. надявам се по някакъв начин да съм допринесъл за Божието дело , ако на някой  му е интересно и има въпроси да пита, без да се поколебае , дори аз да не знам отговора ще го намеря в своя пастир и ще побързам да ви отговоря.

Поздрави !



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nadejdata
Категория: Други
Прочетен: 9788
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930